Max Caldes en Alyson Annan, de bondscoaches van de Nederlandse hockeyteams, zijn bij het jaarlijkse gala van de internationale hockeybond FIH tot coaches van het jaar uitgeroepen.

De Australische Annan boekte vorig jaar veel succes met het vrouwenteam, dat in de zomer Europees kampioen werd en in het najaar de Hockey World League won.

Caldas veroverde met de mannen de Europese titel. De geboren Argentijn moest wel de prijs delen met de Nieuw-Zeelander Shane McLeod, de bondscoach van het Belgische mannenelftal.

Caldas was ook in 2014 de beste coach van het jaar, toen hij bondscoach was van de Nederlandse hockeyvrouwen. Oranje won toen onder meer het WK in eigen land.

Beide coaches liggen nog tot en met de WK's van 2018 vast bij de Nederlandse hockeybond KNHB, al is wel de intentie uitgesproken dat de samenwerking wordt voortgezet tot en met de Olympische Spelen in Tokio van 2020.

Lidewij Welten en Xan de Waard vielen buiten de prijzen. Welten moest de titel van speelster van het jaar aan de Argentijnse Delfina Marino laten, terwijl De Waard in de strijd om talent van het jaar werd afgetroefd door Majo Granatto, eveneens een Argentijnse.