Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) laat een onafhankelijk panel nog eens kijken naar de mogelijke deelname van dertien Russische atleten en twee Russische coaches aan de Winterspelen in Pyeongchang.

Zij maken deel uit van een groep van 28 Russen die door het hof van sportarbitrage CAS zijn vrijgesproken van betrokkenheid bij het dopingschandaal bij de vorige Winterspelen in Sochi. 

Het CAS vond dat er onvoldoende bewijs was en hief hun schorsingen op. Dertien van hen zijn niet meer actief in de sport. De Russische topschaatsers Pavel Kulizhnikov en Denis Yuskov zitten niet bij de groep van vijftien Russen.

Het IOC liet donderdag al weten dat het niet van plan is de 28 Russen die door het hof van sportarbitrage CAS zijn vrijgesproken, zonder meer uit te nodigen voor de komende Winterspelen in Pyeongchang.

Het panel dat zich nu over de kwestie gaat buigen staat onder leiding van Válerie Fourneyron. Deze Franse ex-minister van Sport leidde ook de commissie die uiteindelijk besloot dat 169 Russische sporters onder neutrale vlag welkom zijn in Zuid-Korea.

De openingsceremonie van de Spelen is volgende week vrijdag. Het evenement duurt tot en met 25 februari.

Wil jij een kijkje achter de schermen van de Olympische Spelen? Onze verslaggevers Daan en Mark houden je vanuit Pyeongchang op de hoogte via Whatsapp! Voeg 06 8380 9123 toe aan je contactpersonen en app OS AAN. De updates beginnen vanaf ongeveer 9 februari.