Blake Griffin heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een verdienstelijk debuut gemaakt voor Detroit Pistons. De NBA-sterspeler had een aanzienlijk aandeel in de 104-102 winst op Memphis Grizzlies.

De 28-jarige Griffin, die Los Angeles Clippers onlangs na negen jaar verrassend verruilde voor de Pistons, kwam tot 24 punten, tien rebounds en vijf assists.

Anthony Tolliver speelde een sleutelrol in het duel door de laatste vijf punten te maken. Het was de tweede zege op rij voor de Pistons na acht verliesbeurten.

Behalve Griffin vertrokken ook zijn medespelers Brice Johnson en Willie Reed naar Detroit. Als ruilmiddel verwelkomden de Clippers Tobias Harris, Avery Bradley en Boban Marjanovic van de Pistons.

Griffin werd van 2011 tot 2015 vijfmaal op rij geselecteerd voor het jaarlijkse All Star-team van de NBA. Chris Paul is de enige andere speler van de Clippers die ook vijf keer werd uitgekozen.

De Pistons zijn nog allerminst zeker van deelname aan de play-offs in de NBA. De club uit Detroit bezet de negende plaats in de Eastern Conference. De beste acht ploegen plaatsen zich voor de play-offs.