Michael van Gerwen gaat op de komende editie van de Premier League Darts onder andere voor het goede doel gooien.

De Nederlandse nummer één van de wereld doneert bij elke 180'er die hij gooit in de prestigieuze competitie een bedrag van honderd Britse pond (omgerekend 114 euro) aan een niet nader genoemde organisatie.

Van Gerwen laat op zijn Twitteraccount weten dat hij woensdag meer details naar buiten brengt over zijn bijzondere geste.

In de Premier League Darts wordt er door de tien door dartsbond PDC gekozen topspelers vanaf deze week elke donderdag een speelronde afgewerkt.

Cross

Het nieuwe seizoen wordt afgetrapt in Dublin. In de hoofdstad van Ierland neemt Van Gerwen het op tegen de kersverse wereldkampioen Rob Cross uit Engeland, waardoor hij meteen revanche kan nemen voor zijn verloren halve finale bij het WK.

De Premier League Darts telt in totaal vijftien speelrondes, waarna de bovenste vier in de stand op 17 mei in de O2 Arena in Londen uitmaken wie er met de trofee aan de haal gaat.

Van Gerwen plaatste zich in de afgelopen vijf jaar telkens voor de finale en toonde zich in 2013, 2016 en 2017 ook daadwerkelijk de sterkste.

Van Gerwen schreef het voorbije weekend in Milton Keynes nog voor de vierde achteerenvolgende keer de Unibet Masters op zijn naam door in de eindstrijd zijn landgenoot Raymond van Barneveld met 11-9 te kloppen.