In een enorme ruildeal heeft NBA-team Detroit Pistons zich verzekerd van de komst van Blake Griffin. De 28-jarige Amerikaan was het gezicht van Los Angeles Clippers, waar hij sinds 2009 speelde.

Behalve Griffin vertrekken ook zijn medespelers Brice Johnson en Willie Reed per direct naar Detroit. Als ruilmiddel verwelkomen de Clippers Tobias Harris, Avery Bradley en Boban Marjanovic van de Pistons.

Bovendien staan de Pistons hun keuze in de eerste en tweede ronde van de NBA-draft in juni af aan de Clippers.

Griffin werd van 2011 tot 2015 vijfmaal op rij geselecteerd voor het jaarlijkse All Star-team van de NBA. Chris Paul is de enige andere speler van de Clippers die ook vijf keer werd uitgekozen.

Impact

Clippers-eigenaar Steve Ballmer betreurt het vertrek van Griffin. "Blake heeft een enorme impact gehad op onze club. Zijn nalatenschap in de samenleving van Los Angeles zal permanent zijn."

"Het was fijn om Blake te leren kennen en voor hem te juichen. Ik wens hem en ook Brice en Willie het allerbeste", aldus de voorzitter in een verklaring.

Zowel de Clippers als de Pistons zijn nog lang niet zeker van deelname aan de play-offs in de NBA. De ploeg uit Detroit bezet de negende plek in de Eastern Conference, terwijl de Clippers ook negende staan in het westen. De beste acht ploegen plaatsen zich voor de play-offs.