Tiger Woods kijkt tevreden terug op zijn rentree. De 42-jarige Amerikaan speelde op het Farmers Insurance Open zijn eerste wedstrijd sinds bijna een jaar en bleef vrij van blessures.

Woods eindigde bij het toernooi in Californië zondag op de 23e plaats. De veertienvoudig majorwinnaar presteerde stabiel, al was het voor hem het belangrijkste dat hij na jaren blessureleed zonder pijn kon spelen.

"Ik heb geen enkel probleem gehad met mijn lichaam", zei Woods opgelucht. "Het is fijn om weer een toernooi te hebben gespeeld en te zien dat ik het nog steeds kan.''

De voormalig nummer één van de wereld wil het seizoen voorzichtig opbouwen. Woods, die lang kampte met een rugblessure en problemen in de privésfeer, hoopt begin april van de partij te zijn op de Masters in Augusta.

"Ik heb nog niet naar mijn schema voor de rest van het jaar gekeken. Eerst wilde ik zien hoe dit toernooi zou verlopen zodat ik kon kijken waar ik sta", zei Woods. "Het is mooi dat ik dit achter de rug heb."

"Ik heb deze week hard geknokt en dat is goed geweest. Nu ga ik op de training verder werken aan mijn swing, want die ging soms niet helemaal lekker."

Eerste prijs

Overigens werd het Farmers Insurance Open met een dag verlengd, omdat de strijd om de titel niet was beslist. Na vier ronden stonden Jason Day, Alex Noren en Ryan Palmer zondag bovenaan met 278 slagen.

De Amerikaan Palmer viel in de play-off op de eerste extra hole af, Day en Noren zetten daarna op vier holes steeds dezelfde score neer. Omdat er door invallende duisternis niet verder kon worden gespeeld, streden de Australiër en de Zweed maandag verder om de hoofdprijs.

Daarin bleek Day de beste. Hij sloeg op de zesde extra hole toe en schreef daarmee voor de elfde keer een toernooi uit de Amerikaanse tour op zijn naam. Hij verdiende er bijna een miljoen euro mee.