Tiger Woods is zondag op de derde dag van de Farmers Open in Californië gestegen naar een plek in de middenmoot. De Zweed Alexander Norén gaat aan de leiding.

Zevenvoudig winnaar Woods zette een derde ronde neer van zeventig slagen. Daarmee verrruilde de 42-jarige Amerikaan de 65e voor de 39e plaats.

Woods' laatste optreden dateerde van de Dubai Desert Classic, in februari vorig jaar. Hij moest daar opgeven met rugklachten. De voormalig nummer één van de wereld moest nieuwe operaties ondergaan en lang revalideren.

"Dit is een nieuwe start", zei hij vrijdag al na de eerste ronde, toen hij rondging in 72 slagen. "Voor een eerste optreden was het niet slecht. Maar het moet nog beter."

Ruim een maand geleden speelde Woods op de Bahama's zijn eerste toernooi na alle blessureleed. Bij zijn eerste optreden in bijna tien maanden eindigde hij tot zijn tevredenheid op de negende plaats bij de Hero World Challenge.

Woods werkte zich zonder pijn door het invitatietoernooi en kondigde onlangs al aan dat hij klaar is voor een volwaardig programma.

Norén

De Zweed Norén (35) pakte in het Amerikaanse La Jolla de koppositie door rond te gaan in 69 slagen. Hij kwam tot een eagle, drie birdies en een dubbele bogey.

Norén, die negen overwinningen op de Europese Tour op zijn naam heeft staan, zegevierde nog nooit bij een toptoernooi in de Verenigde Staten. Met zijn totaalscore van 205 slagen, elf onder par, heeft hij een voorsprong van één slag op Ryan Palmer.

De Amerikaan, leider na de tweede ronde, moest op dag drie genoegen nemen met een score van 73 slagen.