Oklahoma City Thunder-forward Carmelo Anthony is zaterdag als 21e NBA-speler in de historie de grens van 25.000 punten gepasseerd.

Hij bereikte de mijlpaal tijdens de zege van zijn team bij Detroit Pistons (108-121). De 33-jarige Anthony, sinds 2003 actief in de NBA, eindigde de partij met 21 punten achter zijn naam, tien minder dan ploeggenoot Russell Westbrook.

Anthony is de derde speler, na Dirk Nowitzki en LeBron James, die met een persoonlijk totaal van ten minste 25.000 punten in de huidige NBA nog actief is.

Vier dagen geleden werd James (33) zelfs de zevende speler en de jongste ooit met minimaal 30.000 punten in de NBA. hij loste Kobe Bryant af als jongste speler die de grens passeerde.

Topper

De NBA-topper tussen Golden State Warriors en Boston Celtics eindigde in een overwinning voor de thuisclub: 109-105. Stephen Curry wees de Warrios met 49 punten zoals zo vaak de weg. Bij de bezoekers was Kyrie Irving goed voor 37 punten.

Voor de Warriors, koploper in de Western Conference, was het dit seizoen de veertigste zege in vijftig wedstrijden. Boston, de nummer één van de Eastern Conference, verloor voor de vijftiende keer in vijftig duels.