De Nederlandse hockeyers hebben zondag een oefenduel met Australië met 3-2 gewonnen. De vrouwen waren met 7-2 veel te sterk voor de Verenigde Staten.

Bij de mannen zorgden Terrance Pieters, Mirco Pruyser en Björn Kellerman voor de Nederlandse treffers.

De ploeg van bondscoach Max Caldas speelt in Australië vier oefenduels tegen het gastland. Zaterdag eindigde de eerste wedstrijd in een 3-3 gelijkspel.

Derck de Vilder van Pinoké debuteerde zondag in Oranje.

Hattrick

Lidewij Welten was met een hattrick de uitblinker bij de hockeysters. In het Californische Stanford won Oranje het tweede van vier oefenduels met de Verenigde Staten. Vrijdag was Nederland in de eerste wedstrijd al met 4-0 te sterk.

De 18-jarige debutant Yibbi Jansen was direct trefzeker. De speelster van Oranje-Rood opende de score uit een strafcorner. Bondscoach Alyson Annan liet ook Lieke Hulsen en Famke Richardson hun eerste interland spelen.

De overige treffers werden gemaakt door Xan de Waard, Frederique Matla en Laurien Leurink.

Aanvoerder

Carlien Dirkse van den Heuvel droeg voor het eerst de aanvoerdersband bij Oranje. Marloes Keetels heeft besloten haar band in te leveren.

Keetels volgde in 2014 na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro Maartje Paumen op als captain, maar ze wil zich meer kunnen richten op "haar persoonlijke ontwikkeling als speelster".