Daan Huizing is zaterdag door een matige derde ronde bij de Dubai Desert Classic gezakt naar de zeventigste en laatste plaats. Joost Luiten miste de cut en mocht daarom niet in actie komen op de derde dag.

Huizing haalde in tegenstelling tot Luiten de cut in Dubai, maar met een ronde van 77 raakte hij verder achterop. Hij begon de derde ronde als nummer 53.

Huizing komt normaal uit op de Challenge Tour, maar mag op de Emirates Golf Club meespelen omdat hij is toegelaten met een wildcard.

De Chinees Hao-Tong Li gaat na een ronde van 64 slagen aan de leiding met 196 slagen, twintig onder het baangemiddelde. Rory McIlroy volgt met één slag meer. Huizing staat op 216 slagen.

Luiten

De 32-jarige Luiten vreesde vrijdag al dat hij de schifting bij het toernooi niet zou overleven. Mist zorgde voor flinke vertraging in Dubai. Daardoor kon lang niet iedereen zijn achttien holes spelen.

Luiten stond na zijn tweede omloop op een totaal van honderdveertig slagen, vier onder par. Die score bleek een dag later net niet voldoende om in het toernooi uit de Europese Tour te mogen blijven.

Huizing maakte zaterdag zijn tweede ronde af en eindigde op een totaal van 139 slagen (-5). Dat was precies genoeg om de cut te halen.