Nadine Visser heeft vrijdag bij de Istaf Indoor in Berlijn voldaan aan de limiet voor de WK indoor op de 60 meter horden. Churandy Martina stelde in de Duitse hoofdstad teleur op de 60 meter.

De 22-jarige Visser noteerde in de series 7,99 seconden, ruim onder de limiet van 8,14. In de finale ging ze nog één honderdste sneller, maar met 7,98 eindigde Visser wel als laatste. De winst ging naar Talaij Alina uit Wit-Rusland in 7,89.

Visser baarde vorig jaar opzien met knappe prestaties op de WK in Londen. De Noord-Hollandse eindigde als zevende op de meerkamp en haalde ook de finale van de 100 meter horden, waarin ze eveneens zevende werd.

Martina kwam in Berlijn moeizaam op gang. De sprinter eindigde in de series van de 60 meter als laatste met 6,84 seconden. Om naar de WK indoor van begin maart in Birmingham te mogen, is 6,63 vereist. Het persoonlijk record van de 33-jarige Martina staat op 6,58.

Ghafoor

Madiea Ghafoor kon haar topprestatie van een paar weken geleden niet herhalen. De Amsterdamse, die eind december met 7,25 een persoonlijk record neerzette en daarmee voldeed aan de WK-limiet, eindigde in Berlijn als laatste in 7,33.

Jamile Samuel snelde donderdag in Ostrava naar 7,28, onder de limiet van 7,30. Op de 60 meter horden eindigde Koen Smet als vierde in 7,72. Om naar Birmingham te mogen, moet hij twee honderdsten sneller. De limiet staat op 7,70.