Joost Luiten heeft een verdienstelijke start gemaakt in het nieuwe seizoen. De 32-jarige Rotterdammer begon in Abu Dhabi zijn eerste toernooi van 2018 met een ronde van 69 slagen, drie onder het baangemiddelde. 

Luiten produceerde in zijn openingsronde vier birdies tegenover één bogey. Hij koerste lang af op een ronde van -1, maar hij wist op de laatste vier holes nog twee birdies te maken.

Met 69 slagen staat Luiten in de subtop, drie slagen achter twee leiders: Hideto Tanihara uit Japan en de Engelsman Tommy Fleetwood, de winnaar van vorig jaar.

Luiten had het gevoel dat hij sterk uit de winterpauze is gekomen. "Mijn ijzers gaan een meter of vier, vijf verder in vergelijking met eind vorig jaar. Het zijn dezelfde ijzers maar ik heb de afgelopen weken hard aan mijn fysiek gewerkt en mijn techniek is wat beter." 

Hij bewaart goede herinneringen aan het toernooi in Abu Dhabi. "De baan ligt me, want ik ben er een keer vijfde en twee keer zesde geworden. Hopelijk dit jaar nog een paar plekken beter voor de perfecte start van het seizoen", aldus de golfer, die vorig seizoen verstoken bleef van een overwinning.

Het Abu Dhabi HSBC Championship duurt nog tot en met zondag.