Cleveland Cavaliers heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de dramatische reeks in de NBA geen halt toe kunnen roepen. De verliezend finalist van vorig seizoen verloor door de nederlaag bij Indiana Pacers acht van de laatste elf wedstrijden.

De ploeg van vedette LeBron James ging met 97-95 onderuit in Indianapolis en dat was al de derde opeenvolgende nederlaag voor de Cavaliers.

Eerder deze week waren ook Minnesota Timberwolves (127-99) en Toronto Raptors (133-99) al veel te sterk voor Cleveland, dat de afgelopen drie jaar de NBA Finals haalde.

In het Bankers Life Fieldhouse gaven de Cavaliers een voorsprong van liefst 22 punten weg, waardoor voor de derde keer dit seizoen werd verloren van de Pacers.

Stephenson

Darren Collison was met 22 punten de meest trefzekere speler bij de thuisploeg, maar Lance Stephenson was de gevierde man door zijn ploeg bij de hand te nemen en de achterstand weg te poetsen.

James stelde daar 27 punten tegenover, maar dat bleek niet genoeg voor de bezoekers uit Ohio. De 'Cavs' staan ondanks de neerwaartse spiraal nog wel derde in het oosten. Indiana Pacers is de nummer acht van de Eastern Conference.

Regerend kampioen Golden State Warriors won zonder de geblesseerde sterspeler Stephen Curry met 108-94 van Milwaukee Bucks.