Donar dankzij clubrecord driepunters langs Keravnos in Europe Cup

Donar heeft woensdagavond ook het tweede duel in de tweede groepsfase van de Europe Cup gewonnen. De basketbalformatie uit Groningen was op indrukwekkende wijze te sterk voor het Cypriotische Keravnos: 109-69.

Donar verbrak in het eigen MartiniPlaza onder meer het clubrecord van meeste teamdriepunters in één wedstrijd, dat sinds 2001 op zeventien stond. De formatie van coach Erik Braal noteerde tegen Keravnos liefst 22 driepunters.

Thomas Koenis had daar een belangrijke bijdrage aan. De 28-jarige center maakte liefst zeven driepunters, waarvan vijf op rij en eentje vlak voor tijd.

Koenis, die een schotpercentage van honderd procent haalde, bracht in totaal 25 punten binnen en mocht zich daarmee topscorer noemen. De Amerikaanse point guard Brandyn Curry was goed voor 22 punten. 

Groep L

Donar plaatste zich begin december voor de tweede groepsfase van de Europe Cup door Antwerpen na verlenging te verslaan. De regerend landskampioen, die vorig jaar strandde in deze fase van het toernooi, speelt in de tweede ronde in ieder geval zes Europese wedstrijden.

Donar won het eerste duel eind december al in Roemenië van Cluj-Napoca: 73-77. Naast Donar, Keravnos en Cluj-Napoca maakt ook het Belgische Belfius Mons-Hainaut deel uit van groep L.

De drie ploegen in de poule treffen elkaar twee keer, waarna de beste twee teams zich plaatsen voor de play-offs met daarin de sterkste zestien ploegen. Donar gaat na twee wedstrijden aan de leiding in groep L.

Lees meer over:
Tip de redactie