Los Angeles Lakers heeft zondagavond een einde gemaakt aan een reeks nederlagen. Na negen verliesbeurten op rij boekte de zwalkende ploeg in het eigen Staples Center weer eens een overwinning, op Atlanta Hawks: 132-113.

De Lakers voorkwamen daarmee dat een negatief clubrecord werd geëvenaard. In 1994 verloor de ploeg tienmaal op rij en vorig seizoen werd die serie al geëvenaard.

Brandon Ingram was met twintig punten de meest productieve speler bij de zestienvoudig NBA-kampioen, die de laatste jaren moeizaam presteert. Het 20-jarige talent Lonzo Ball nam dertien punten en tien rebounds voor zijn rekening.

Ondanks de zege zijn de Lakers met twaalf overwinningen en 27 nederlagen nog altijd hekkensluiter in de Western Conference. Atlanta Hawks doet het met 10 overwinningen en 29 verliespartijen nog iets slechter in het oosten.

Geen controle

Mede door de slechte resultaten is het onrustig bij de ploeg uit Los Angeles. De vader van Ball had voor het begin van de thuiswedstrijd tegen de Hawks voor ophef gezorgd met een interview op ESPN, waarin hij coach Luke Walton bekritiseerde. "Luke heeft geen controle meer over de ploeg. Je ziet dat ze niet meer voor hem spelen."

Zijn zoon probeerde na afloop het relletje te sussen. "Mijn werk is basketballen, ik speel voor iedereen. Ik beslis ook niet wie de coach is."