De Nederlandse beachvolleybalduo's Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen en Christiaan Varenhorst/Jasper Bouter hebben zaterdag de halve finales bereikt op het World Tour-toernooi in Den Haag.

Brouwer en Meeuwsen, de winnaars van olympisch brons bij Rio 2016, rekenden in de kwartfinale in Sportcampus Zuiderpark, waar het zand in een hal ligt, soepel af met het Noorse koppel Anders Berntsen Mol/Christian Sandlie Sørum: 21-17 en 21-13. Brouwer en Meeuwsen zijn in Den Haag als eerste geplaatst.

De favorieten voor de eindzege moesten in de groep één nederlaag incasseren, tegen het Letse koppel Martins Plavins/Edgars Tocs. Brouwer en Meeuwsen gingen via de tussenronde alsnog door.

Na winst op de sterke Letten Aleksandrs Samoilovs en Janis Smedins klopten ze zaterdagavond ook Mol en Sørum, goed voor een plek in de halve finales. Daarin treffen ze zondag het Poolse koppel Piotr Kantor/Bartosz Losiak.

Varenhorst en Bouter, die begin september in Scheveningen de Nederlandse titel veroverden, haalden de halve finales met winst op de Italianen Alex Ranghieri en Marco Caminati: 21-17 en 21-16. Zij nemen het zondag in hun vaste trainingshal op tegen Plavins en Tocs. 

In het vrouwentoernooi strandden Joy Stubbe en Marleen van Iersel zaterdag als laatste Nederlandse koppel. Stubbe en Van Iersel werden in de tweede ronde uitgeschakeld door een Fins duo (18-21 14-21).