Golden State Warriors heeft de koppositie in de Western Conference verstevigd. De regerend NBA-kampioen won in de nacht van donderdag op vrijdag de topper bij concurrent Houston Rockets.

In het Toyota Center van Houston wonnen de bezoekers uit Oakland met 114-124 van de Texanen. Het was alweer de 31e seizoenszege en negende uitoverwinning op rij voor de Warriors.

Zonder sterspeler James Harden, die zeker twee weken uitgeschakeld is met een hamstringblessure, was Houston Rockets voor eigen publiek niet opgewassen tegen de Californiërs.

Stephen Curry tekende voor 29 punten namens de titelhouder en Klay Thompson had met 28 punten ook een groot aandeel is de winst van de koploper van de Western Conference.

Met zeventien punten, veertien rebounds en assists was Draymond Green goed voor zijn 21e 'triple-double' in dienst van Golden State Warriors. Geen enkele speler eindigde vaker in drie categorieën in de dubbele cijfers namens de ploeg uit Oakland.

Westbrook

Door de winst bij de naaste belager gaan de Warriors, die Kevin Durant misten in Texas, met 31 overwinningen tegenover acht nederlagen nog steviger aan kop in het westen. Houston Rockets volgt met 27-10.

Russell Westbrook was weer eens goud waard voor Oklahoma City Thunder. De sterspeler leidde zijn ploeg met zijn dertiende triple-double van het seizoen naar een 117-127 overwinning op Los Angeles Clippers.