Het prijzengeld op het WK darts gaat volgend jaar met veertig procent omhoog, meldt de organiserende bond PDC donderdag.

In 2019 zal het totale prijzengeld 2,8 miljoen bedragen, waarvan 565.000 euro naar de winnaar gaat. Rob Cross, die op nieuwjaarsdag het WK van 2018 won, incasseerde nog 450.000 euro. Dat was al het hoogste bedrag dat ooit aan een darter is uitgekeerd voor een toernooizege.

De PDC kwam donderdag met goede cijfers. Het WK in het Londense Alexandra Palace trok met 68.000 toeschouwers namelijk een recordpubliek.

Verder kondigde de organisatie voor volgend jaar een uitgebreid deelnemersveld aan, met meer kwalificatiewedstrijden. Hoe dat er precies uit gaat zien, is nog onbekend.

"We zijn erg gelukkig met de spannende wedstrijden die onze verwachtingen overtroffen hebben", laat de PDC weten. "De kijkcijfers zijn wereldwijd enorm gestegen." 

Dat debutant Cross de wereldtitel bemachtigde, is volgens de PDC een goede ontwikkeling voor de sport. "Het is een ongelooflijk verhaal, dat velen wereldwijd zal inspireren hun dromen na te jagen."