Joost Luiten gaat het nieuwe golfseizoen in met een nieuwe adviseur op het gebied van putten. De 31-jarige Zuid-Hollander breekt met de Putting Academy van oud-golfer Robert-Jan Derksen.

Hij gaat nu in zee met Fatiha Sahnoune, die in het verleden al samenwerkte met internationale topspelers als Tiger Woods, Justin Rose en Brandt Snedeker.

Luiten is niet tevreden over de manier waarop hij afgelopen seizoen heeft staan putten. Hij werkte anderhalf jaar samen met Derksen en Hayo Bensdorp, de mannen achter de Putting Academy.  

"De faciliteiten van de Academy zijn absoluut top, ik heb in anderhalf jaar ook veel geleerd en ik wil Robert-Jan en Hayo Bensdorp ook heel erg bedanken voor hun inzet", zegt Luiten zaterdag op zijn website.

"Maar ik had de laatste maanden niet langer het gevoel dat de samenwerking me nog bracht wat ik zocht."

Phil Allen

Luiten zal niet direct door Sahnoune worden gecoacht. Ze staat namelijk in contact met Phil Allen, de huidige coach van de Nederlander. Allen zal die informatie vervolgens met Luiten in de praktijk brengen.

"Fatiha heeft jarenlang alles op het gebied van putten wetenschappelijk bestudeerd, ze heeft een schat aan data en informatie die ons verder kan helpen", aldus Luiten.

Luiten hoopt komend seizoen terug te keren in de top vijftig van de wereldranglijst. Ook ambieert hij een plaatsje in het Europese Ryder Cup Team.

De Nederlander sloot zijn seizoen in november af met een 44e plaats op de Jumeirah Golf Estates. Hij eindigde 2017 zonder overwinning op de Europese Tour. In de Spaanse Valderrama Masters kwam hij het dichtst in de buurt met een tweede plaats.