Phil Taylor is nog altijd op koers voor zijn zeventiende wereldtitel. De afzwaaiende legende rekende donderdag in de achtste finales van het WK darts in Londen simpel af met Engelsman Keegan Brown: 4-0.

Taylor (57) gaf zijn 32 jaar jongere landgenoot, die nog geboren moest worden toen Taylor zijn eerste wereldtitel pakte, geen moment het idee dat er iets te halen viel. Hij gooide een hoger gemiddelde en was scherper op zijn dubbels.

Zestienvoudig wereldkampioen Taylor kondigde eerder dit jaar zijn afscheid aan en is bezig aan zijn laatste toernooi. Hij pakte in 1990 zijn eerste wereldtitel en was in 2013 voor het laatst de beste op het WK.

In de kwartfinales neemt Taylor het op tegen de als derde gerangschikte Gary Anderson, die niet zonder moeite afrekende met de ongeplaatste Steve West. Het werd 4-2 in Alexandra Palace.

De 47-jarige Anderson, tweevoudig wereldkampioen, kende niet zijn beste partij. Hij moest twee sets afstaan en sloeg bij een 3-2 voorsprong pas op zijn dertiende matchdart toe.

Van Barneveld vindt dat WK darts 'heel gek' speelschema heeft
88
Van Barneveld vindt dat WK darts 'heel gek' speelschema heeft

Lewis

Eerder donderdagavond voegde de ongeplaatste Welshman Jamie Lewis zich als zesde bij de kwartfinalisten. In zijn partij tegen de eveneens ongeplaatste James Richardson ging het aanvankelijk gelijk op, maar vervolgens kwam Lewis op stoom: 4-1.

In de vorige ronde zorgde de in vorm verkerende Lewis (26) voor een sensatie door de als tweede geplaatste Peter Wright uit te schakelen. Richardson versloeg toen Alan Norris, de nummer vijftien van de plaatsingslijst.

Eerder schaarden titelverdediger Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Darren Webster, Dimitri Van den Bergh en Rob Cross zich al onder de laatste acht. De finale van het WK is op nieuwjaarsdag.

Download hier de NUsport-app om live op de hoogte te blijven van het WK darts.

En wil je een kijkje achter de schermen bij het WK darts? Onze verslaggever Jeroen Bijma houdt je vanuit Londen op de hoogte via WhatsApp. Voeg 0613020560 toe aan je adresboek en app DARTS AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar zal vanzelf updates ontvangen!