Phil Taylor wist ondanks zijn dertig jaar ervaring niet wat hij zaterdag meemaakte in zijn tweederondepartij op het WK darts. De zestienvoudig kampioen stond versteld van de vijandige ontvangst voor zijn tegenstander Justin Pipe.

"Ik heb in mijn hele carrière nog nooit zo'n partij gespeeld", stelde de 57-jarige Taylor na afloop tegen de PDC. "Het was heel, heel erg vreemd. Echt niet fijn."

Pipe werd al bij zijn opkomst uitgefloten en uitgejouwd door het publiek in het Londense Alexandra Palace. De Engelsman was de gebeten hond omdat hij in de eerste ronde opzettelijk kuchte om zijn tegenstander Bernie Smith uit zijn concentratie te halen.

"Ik had niet met hem te doen", zei Taylor over Pipe, wiens gedrag wordt onderzocht door de Darts Regulation Authority. "Maar ik vond het wel lullig voor zijn familie."

Taylor had naar eigen zeggen flinke moeite om zich te focussen met het luidruchtige publiek. "Het was vreselijk lastig om me te concentreren. Daarom wilde ik ook zo graag die eerste set pakken, want ik wist dat het voor hem nóg moeilijker zou zijn."

Bray

Mede door twee gemiste pijlen van Pipe lukte dat, waarna 'The Power' relatief eenvoudig uitliep naar een 4-0 zege. "Maar Russ Bray was de ster van de avond", doelde hij op de caller, die het publiek nog enigszins in toom wist te houden.

Taylor, die een gemiddelde van 99 op het scorebord zette, is bezig aan zijn 29e en laatste WK. In de achtste finales wacht een ontmoeting met Keegan Brown, die in de eerste ronde nog verraste tegen James Wade.

Download hier de NUsport-app om live op de hoogte te blijven van het WK darts.

En wil je een kijkje achter de schermen bij het WK darts? Onze verslaggever Jeroen Bijma houdt je vanuit Londen op de hoogte via WhatsApp. Voeg 0613020560 toe aan je adresboek en app DARTS AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar zal vanzelf updates ontvangen!