LeBron James evenaart Larry Bird met 59e 'triple-double' in NBA

LeBron James heeft in de nacht van donderdag op vrijdag met de 59e 'triple-double' van zijn loopbaan basketballegende Larry Bird geëvenaard, die gedurende zijn NBA-loopbaan namens Boston Celtics tot datzelfde aantal kwam.

De 32-jarige James hielp Cleveland Cavaliers met 25 punten, twaalf rebounds en twaalf assists aan een 112-121 zege op Los Angeles Lakers.

Op de eeuwige ranglijst moet de vedette alleen Oscar Robertson (181 triple-doubles), Magic Johnson (138), Jason Kidd (107), Russell Westbrook (88) en Wilt Chamberlain (78) voor zich dulden.

James zei na de wedstrijd tegen de Lakers dat hij het een grote eer vindt om Bird te evenaren. 'Larry Legend' won in de jaren tachtig drie NBA-kampioenschappen met de Celtics. "Ik ben altijd een groot fan van hem geweest. Als ik word gelinkt met grootheden, en vooral met Bird, is dat heel gaaf."

De Cavaliers kennen tot dusver opnieuw een goed seizoen in de NBA. De ploeg van James won 21 van de 29 wedstrijden en staat daarmee achter Boston Celtics op de tweede plaats in de Eastern Conference.

Warriors

In de Western Conference blijft titelverdediger Golden State Warriors, dat vorig seizoen in de eindstrijd te sterk was voor de de 'Cavs', goed presteren.

De ploeg van sterspeler Stephen Curry, die ontbrak vanwege een eerder deze maand opgelopen enkelblessure, versloeg laagvlieger Dallas Mavericks met 112-97. Halverwege was het nog 48-48. Kevin Durant speelde met 36 punten en 11 rebounds de hoofdrol bij de Warriors.

Het 72e NBA-seizoen startte in oktober en de reguliere competitie duurt nog tot en met april volgend jaar, waarna de play-offs beginnen.

Tip de redactie