Audi geeft Nyck de Vries de kans om zich te laten zien achter het stuur van een Formule E-auto. De 22-jarige Nederlander doet op zondag 14 januari mee aan de rookietest op het circuit van het Marokkaanse Marrakech.

Daags na de ePrix van Marrakech stapt De Vries, die deel uitmaakt van het talentenprogramma van McLaren, achter het stuur van Audi.

De Vries debuteerde afgelopen seizoen in de Formule 2 en rijdt met ingang van volgend jaar voor het kampioensteam Prema Racing. Bovendien mocht hij namens Audi al eens aan een DTM-test deelnemen.

Audi wil de jonge Fries nu dus ook aan het werk zien in een elektrische wagen. De Vries wordt net als de Zwitser Nico Müller bijgestaan door de regerend Formule E-kampioen Lucas di Grassi, meldt Audi op de website.

Unieke kans

Volgens teambaas Allan McNish is de test halverwege het seizoen een "unieke kans" voor zowel de coureurs als Audi. "Nyck en Nico zullen een aantal testkilometers rijden in de FE04, zodat zij een goed beeld krijgen van de auto en wat de Formule E bijzonder maakt."

"We houden de loopbaan van Nyck al jaren nauwlettend in de gaten. Net als Nico gaat hij het met zijn ervaring vast goed doen", verwacht McNish.

De Vries sloot zijn eerste jaar in de Formule 2 af als zevende. Hij begon het seizoen bij Rapax, waarvoor hij de Grand Prix van Monaco won, en stapte halverwege over naar Racing Engineering.