De Nederlandse curlingmannen zijn er niet in geslaagd een ticket te bemachtigen voor de Olympische Spelen in Pyeongchang. De ploeg van bondscoach Shari Leibbrandt verloor vrijdag met 9-6 van Rusland in het kwalificatietoernooi in het Tsjechische Pilsen.

Nederland kwam in de Kosutka Arena nog wel fraai terug van een 1-4 achterstand, onder meer door het vierde end met 3-0 te win

Later op vrijdag ging Oranje opnieuw ten onder, nu tegen Denemarken: 3-7. Dat was de vijfde de nederlaag voor Jaap van Dorp, Wouter Goesgens, Laurens Hoekman en Carlo Glasbergen in zes wedstrijden in Pilsen. Alleen van Finland werd gewonnen.

Zaterdag wordt het kwalificatietoernooi afgesloten met een wedstrijd tegen Tsjechië, maar daarbij staat niets meer op het spel voor de ploeg van Leibbrandt. Alleen de beste drie landen van het kwalificatietoernooi houden kans op een olympisch ticket.

Olympische agenda

Vooraf dacht de Nederlandse ploeg een goede kans te maken op een olympisch debuut bij curling, dat sinds 1998 op de olympische agenda staat.

Van Dorp, Glasbergen, Hoekman en Gösgens plaatsten zich vorige maand bij het EK al wel voor het WK volgend jaar in de Verenigde Staten.