Voor de Nederlandse curlingmannen wordt het een lastige opgave de Olympische Winterspelen te halen. De ploeg van bondscoach Shari Leibbrandt ging donderdag met 7-5 ten onder tegen China en is daardoor zo goed als uitgeschakeld.

China nam in het eerste end meteen een 3-0 voorsprong. Nederland kwam in de Kosutka Arena knap terug tot 4-4, maar een dubbele Chinese score in het achtste end bleek de genadeklap.

Jaap van Dorp, Wouter Goesgens, Laurens Hoekman, Carlo Glasbergen hebben nog een kleine, theoretische kans om alsnog een ticket naar Pyeongchang te bemachtigen, maar dan moeten alle resterende resultaten meezitten.

Nederland heeft nu één wedstrijd gewonnen en drie verloren op het olympisch kwalificatietoernooi in het Tsjechische Pilsen. Naast China bleken eerder Italië en Duitsland te sterk. Alleen van Finland werd gewonnen. Er staan nog drie wedstrijden op het programma.

China leidt nu in de tussenstand, met drie zeges en één verliespartij. Italië kan dezelfde cijfers overleggen, net als Denemarken. De beste drie landen van de kwalificatie gaan onderling bepalen welke twee landen in februari naar Zuid-Korea mogen.