Sterspeler Stephen Curry komt zeker twee weken niet in actie voor titelverdediger Golden State Warriors in de NBA.

De point guard viel maandag in het duel met New Orleans Pelicans uit met een enkelblessure. Hij verliet toen op krukken de hal.

Een MRI-scan toonde een dag later geen ernstig letsel aan, maar Curry heeft wel een flinke verstuiking opgelopen. De clubartsen houden hem ten minste twee weken aan de kant.

Curry speelde vorig seizoen een grote rol bij het behalen van de titel door de Warriors. Hij werd al twee keer verkozen tot meest waardevolle speler van de NBA.

Ook nu is Golden State Warriors weer bezig aan een goed seizoen in de NBA. De ploeg van Curry bezet achter Houston Rockets momenteel de tweede plaats in de Western Conference.

Bitje

Eerder dit NBA-seizoen, in oktober, kreeg Curry een fikse boete van ruim 42.000 euro doordat hij in het duel met Memphis Grizzlies uit woede zijn bitje naar de arbiter gooide.

Curry kreeg eerder al eens een geldstraf van 25.000 dollar, eveneens wegens het gooien met zijn bitje. Toen deed hij dat richting toeschouwers.

De vedette ligt nog jaren vast bij de Warriors. Hij tekende in juli van dit jaar een nieuw miljoenencontract. De club uit Oakland liet over de inhoud daarvan niets los, maar Curry zou voor vijf jaar hebben getekend.