Cheryl Maas is bij de wereldbekerwedstrijden snowboarden in Mönchengladbach als achtste geëindigd op het freestyle-onderdeel Big Air. De Zwitserse Carla Somaini won op de Duitse piste.

Maas boekte daarmee weer een aansprekend resultaat in een wereldbekerwedstrijd. De 33-jarige snowboardster maakte drie weken geleden in Milaan haar rentree na een zware blessure.

De Brabantse moest onder meer herstellen van verschillende fraturen in haar nek, na een val in de zomer. In Italië haalde ze de finale van de Big Air waarin ze zesde werd. Vorige week eindigde ze ook als zesde in Peking.

Maas heeft zich al geplaatst voor de Olympische Spelen in Pyeongchang. Ze mag daar op de onderdelen Big Air en Slopestyle uitkomen. Maas was er ook al bij op de Winterspelen van Turijn (2006) en Sochi (2014).

Niek van der Velden deed het goed op de Big Air bij de mannen. Ook hij eindigde als achtste. De Noor Marcus Kleveland was de beste.

Van der Velden zette tevens een grote stap richting Pyeongchang. Hij heeft voldaan aan de aanvullende eis van sportkoepel NOC*NSF om twee keer bij de beste twaalf te eindigen in een WB-wedstrijd. Hij moet er nu nog voor zorgen dat hij op 22 januari bij de eerste veertig snowboarders staat op de geschoonde internationale ranglijst.