Inge Janssen zal komend seizoen niet uitkomen in internationale wedstrijden. De roeibond KNRB laat zaterdag weten dat de wereldkampioene met hoofdcoach Josy Verdonkschot een afspraak heeft gemaakt over een terugkeer na haar sabbatical uit de sport.

De 28-jarige Janssen maakte dit jaar deel uit van de dubbelvier die goud veroverde op de WK van Sarasota. Een jaar eerder pakte ze ook al zilver op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.

"Roeien heeft de afgelopen tien jaar centraal gestaan in mijn leven. Al die jaren deed ik dit zonder enige twijfel en met heel veel plezier. De afgelopen periode is dit echter minder. Er is steeds meer behoefte aan vrijheid, verandering en bewegingsruimte in mijn dagelijks leven'', lichtte Janssen haar besluit toe.

"Ik denk dat ik volgend jaar weer helemaal scherp en vol overgave terug kan keren. Ik ben zeker gemotiveerd om in Tokio weer onderdeel te zijn van de dubbelvier."

Janssen was vrijdag door de internationale roeibond FISA nog uitgeroepen tot beste roeister van het jaar. Na de WK in september 2018 wil ze weer aansluiten bij de trainingsgroep van Verdonkschot.