Michael van Gerwen speelt in de eerste ronde van het wereldkampioenschap darts tegen landgenoot Christian Kist. Dat blijkt uit de loting die maandag is verricht.

De 28-jarige Van Gerwen is titelverdediger en als eerste geplaatst in Alexandra Palace. De afgelopen weken schreef hij de Grand Slam of Darts en de Players Championship Finals op zijn naam. Van Gerwen werd zondag ook nog eens op de shortlist voor Sporter van het Jaar gezet.

De als negende geplaatste Raymond van Barneveld, die het WK in 2007 won, is in de eerste ronde gekoppeld aan de Engelsman Richard North.

Naast Van Gerwen tegen Kist is er met Jelle Klaasen, de nummer twaalf van de plaatsingslijst, tegen Jan Dekker nog een Nederlandse confrontatie in de eerste ronde.

Vincent van der Voort staat tegenover Dave Chisnall, Jermaine Wattimena lootte Joe Cullen en Benito van de Pas, de nummer veertien van de plaatsingslijst, neemt het met Steve West ook op tegen een Engelsman.

Er waren nog meer Nederlandse darters in de running om mee te doen, maar zij wisten zich maandag niet door de kwalificaties te vechten. Daar lagen nog drie tickets klaar.

Het WK begint op donderdag 14 december.