Michael van Gerwen was zondag erg tevreden met zijn derde opeenvolgende eindzege in de Grand Slam of Darts. Vooral zijn zege op Phil Taylor in de halve finale smaakte zoet, want tijdens de pauze was er een akkefietjes tussen de twee darttoppers.

Bij een 12-8 voorsprong voor Van Gerwen liet Taylor zijn frustraties merken, zo vertelde de Brabander na afloop in Wolverhampton.

"Ik gooi 63 uit, sta daarna water te drinken en hij geeft me een klein zetje en zegt 'Niet meer doen hè, zo juichen'. En ik zeg: 'Oprotten lul'. Misschien is dat niet netjes, maar hij moet met zijn handen van me afblijven", vertelde Van Gerwen aan RTL.

"Ik gooi een mooie finish uit voor zijn neus, natuurlijk doet dat pijn. Maar daar moet hij mee om leren gaan, dat heb ik ook moeten leren. Hij ergerde zich zichtbaar dood en op dat moment dacht ik: hebbes!"

Van Gerwen verloor in het restant van de wedstrijd tegen de Engelsman geen leg meer en plaatste zich met 16-8 voor de finale. Daarin was hij later op zondag zonder groots te spelen met 16-12 te sterk voor de Schot Peter Wright.

Dochter

De 28-jarige Van Gerwen vierde zijn zege met zijn drie maanden oude dochter Zoë in zijn armen op het podium.

"Familie blijft het belangrijkste", besefte hij. "Dit is de eerste keer dat zij bij een toernooi kon zijn. Mijn vrouw gaat ook altijd mee en ze geniet er enorm van. Ik weet niet waarom, ikzelf zou liever naar Dubai gaan."

"Toernooien winnen is leuk, proberen om de beste van de wereld te zijn ook. Maar hier kan niets tegen op. Zij was een goede start voor het nieuwe seizoen voor mij", doelde de darter op zijn baby.

Dat Van Gerwen in de eindstrijd niet zijn topniveau haalde, deerde hem nauwelijks. "Het gaat niet altijd om de gemiddeldes. Het waren twee spelers die absoluut niet wilden verliezen. Dat kan ook een mooie wedstrijd opleveren."

WK

Van Gerwen blikte ook kort vooruit op het WK van volgende maand. Daar hoopt hij zijn derde wereldtitel te veroveren.

"Natuurlijk kijk ik uit naar het WK, het grootste toernooi van het jaar. Daar mag je jezelf niet teleurstellen. Ik kan niet klagen over mijn vorm van de laatste tijd. Ik ben er klaar voor en ik hoop de andere spelers ook", aldus Van Gerwen.

Het WK darts in Alexandra Palace begint op 14 december en duurt tot en met 1 januari.