Arantxa Rus is er zondag in Taipei niet in geslaagd om haar eerste finaleplaats op een WTA-toernooi om te zetten in een overwinning. De 26-jarige Nederlandse ging in twee sets onderuit tegen Belinda Bencic: 7-6 (3) en 6-1.  

Rus, die tot deze week nooit verder kwam dan de kwarfinale op een WTA-toernooi, begon matig aan de wedstrijd tegen de Zwitserse.

De nummer 167 van de wereld kwam in de eerste set op een 5-2 achterstand, maar wist zich terug te knokken in het duel. Ze overleefde drie setpunten, trok de stand gelijk en sleepte een tiebreak uit het vuur. In die tiebreak bleek Bencic alsnog met 7-3 de sterkste.

Ook in de tweede set moest Rus het initiatief laten aan haar zes jaar jongere tegenstandster. Tijdens haar eerste servicebeurt werd de Monsterse direct gebroken en ze slaagde er niet in om de wedstrijd te kantelen.

Ze verloor de tweede set met 6-1 en zag hoe Bencic voor de derde keer in haar loopbaan een WTA-toernooi won.

Outsider

Met Bencic als winnares, de nummer 120 van de wereld, gaat er in Taipei alsnog een outsider met de eindzege vandoor. Van de acht geplaatste speelsters overleefden er slechts twee de eerste ronde. Voor de Russische titelverdedigster Evgeniya Rodina was de openingsronde al het eindstation.

Het toernooi van Taipei is onderdeel van de 125k-series, wat inhoudt dat er minder punten zijn te verdienen dan bij een regulier WTA-toernooi. De winnares krijgt 'slechts' 160 punten in plaats van de gebruikelijke 280 punten.