De Britse motorcoureur Daniel Hegarty is zaterdag op 31-jarige leeftijd om het leven gekomen bij een crash in de beruchte Grand Prix van Macau in China.

Hegarty, die uitkwam voor het team van Topgun Racing Honda, ging in de zesde ronde onderuit. Hij kwam hard in aanraking met de omheining en verloor daarbij zijn helm. Hij overleed op weg naar het ziekenhuis.

De Grand Prix van Macau staat bekend als gevaarlijk. Bij de stratenrace, waarvan in 1954 de eerste editie voor motoren werd verreden, vielen in het verleden al vaker dodelijke slachtoffers.

Ondanks het noodlottige incident met Hegarty besloot de organisatie om Glenn Irwin op basis van de eerste vijf rondes tot winnaar uit te roepen.

Er worden bij de Grand Prix van Macau wedstrijden verreden in diverse disciplines. Er staat onder meer een race voor toerwagens op het programma, waarbij Tom Coronel eerder dit weekend tweede werd.

Isle of Man TT

De Grand Prix van Macau is te vergelijken met de Isle of Man TT, de stratenrace waarbij eerder dit jaar onder anderen de Nederlander Jochem van den Hoek (28) om het leven kwam.

Ook de Brit Davey Lambert (48) en de Ier Alan Bonner (33) overleefden een zware crash bij de wedstrijd op het eiland in de Ierse Zee niet. Bij de Isle of Man TT, die sins 1907 verreden wordt, kwamen al meer dan 250 mensen om het leven.