Rico Verhoeven heeft geen goed woord over voor de manier waarop Jamal Ben Saddik zich dinsdag gedroeg bij de persconferentie in aanloop naar hun wereldtitelgevecht op 9 december.

Volgens de wereldkampioen in het zwaargewicht spuugde de Belgische Marokkaan naar hem tijdens de staredown, het moment waarop beide kickboksers elkaar na de persconferentie in de ogen keken.

"Er is niets zo smerig en respectloos als spugen naar iemand. Dat deed hij en dat maakt me nijdig", zegt de 28-jarige Verhoeven tegen Omroep Brabant.

"We zijn hier sport aan het beoefenen. Uiteraard is er een hele build-up, maar hou het binnen de lijnen. Dat heeft hij niet gedaan en daar kan hij op 9 december de rekening voor betalen."

De getergde Verhoeven denkt dat hij volgende maand weinig te vrezen heeft van zijn uitdager. "Ik hoop dat hij me überhaupt kan raken. Ik denk dat dat mee gaat vallen. Mijn cv spreekt voor zich. Ik heb iedereen, van beneden tot boven, verslagen. Ze hebben het allemaal afgelegd. Ik ben er klaar voor, hij niet."

Afzien

Verhoeven denkt dat hij vooral qua fitheid een flinke voorsprong heeft ten opzichte van de twee jaar jongere Ben Saddik.

"Ik ga lekker genieten en hij gaat vijf rondjes afzien. Tot de laatste dertig seconden van de vijfde ronde; dan gaat hij knock-out en ga ik er extra van genieten."

Ben Saddik is op zijn beurt ook zelfverzekerd voor het titelgevecht met Verhoeven. "Ik ga zijn kop eraf slaan. Ik ben er klaar voor en heb er hard voor getraind. Ik werk al van jongs af aan toe naar de wereldtitel en 9 december is mijn beloning."

Zes jaar geleden troffen Verhoeven en Ben Saddik elkaar al eens en toen won Ben Saddik. "Het was mijn eerste professionele wedstrijd en ik nam kickboksen toen niet eens serieus. Ik heb nadien van grote namen gewonnen en ben alleen maar beter geworden. Ik denk dat Rico vol spanning zit, de druk ligt bij hem."

Verhoeven werd in maart uitgedaagd door Ben Saddik, die op dat moment net de Braziliaan Guto Inocente had verslagen. Verhoeven twijfelde niet, liep de ring in en nam de uitdaging lachend aan.