Hockeysters zonder ervaren De Goede in finale World League

Eva de Goede maakt geen deel uit van de Nederlandse ploeg die in Nieuw-Zeeland deelneemt aan de finale van de Hockey World League.

De 128-voudig international liep eerder bij haar club Amsterdam een rugblessure op. Tijdens een vierlandentoernooi in Melbourne bleek ze afgelopen week nog niet voldoende hersteld. Bondscoach Alyson Annan heeft Lisanne de Lange opgeroepen als vervangster.

De 28-jarige De Goede had na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro een jaar afstand genomen van Oranje, maar werd dit najaar weer opgeroepen voor de nationale ploeg. Ze kwam in Melbourne wel in actie, maar bleef tijdens de finale tegen Japan (5-0 zege) al aan de kant.

Annan besloot daarop in overleg met de medische staf om De Goede niet mee te nemen naar Auckland waar Nederland vrijdag de eerste groepswedstrijd speelt tegen het gastland.

Afstand

De Goede verbleef na de Spelen van 2016 een jaar bij haar vriend in Zuid-Afrika. Inmiddels speelt ze weer volop bij haar club Amsterdam.

Samen met Lidewij Welten is De Goede de enige speelster in de selectie die zowel in 2008 als 2012 olympisch kampioen werd met Oranje. Na het olympisch zilver vorig jaar in Rio de Janeiro haakten veel speelsters van de 'gouden generatie' af, onder wie Maartje Paumen, Ellen Hoog en Naomi van As.

Op het vierlandentoernooi in Melbourne won Nederland in aanloop van de finale van de Hockey World League van Australië (2-0), Japan (6-1) en de Verenigde Staten (6-1). In de World League speelt de ploeg van Annan in de groepsfase tegen Nieuw-Zeeland (vrijdag), de VS (zaterdag) en Zuid-Korea (maandag).

Selectie Oranje: Ireen van den Assem (Den Bosch), Carlien Dirkse van den Heuvel (SCHC), Margot van Geffen (Den Bosch), Kelly Jonker (Amsterdam), Marloes Keetels (Den Bosch), Josine Koning (Den Bosch), Lisanne de Lange (Laren), Laurien Leurink (Laren), Caia van Maasakker (SCHC), Kitty van Male (Amsterdam), Frédérique Matla (Den Bosch), Laura Nunnink (Oranje-Rood), Malou Pheninckx (SV Kampong), Julia Remmerswaal (HDM), Pien Sanders (Den Bosch), Lauren Stam (Amsterdam), Xan de Waard (SCHC), Lidewij Welten (Den Bosch).

Tip de redactie