Er staan begin volgend jaar 26 Nederlanders aan de start van de Dakar Rally, onder wie motorcoureur Jurgen van den Goorbergh en de tweeling Tim en Tom Coronel.

De ASO, de Franse organisator van de roemruchte woestijnrace, maakte dinsdag de startnummers bekend. Van den Goorbergh maakt voor de tiende keer zijn opwachting. De voormalig MotoGP-coureur is één van de zeven Nederlanders bij de motoren.

De enige vrouw in het gezelschap, Mirjam Pol, keert na zes jaar afwezigheid terug op de motor. Luc van de Huijgevoort, Edwin Straver en Maikel Smits maken hun debuut. Na een paar jaar afwezigheid keren Hans-Jos Liefhebber en Guillaume Martens terug.

Bij de auto's staan er zeven Nederlandse equipes aan de start. Naast de broers Tim en Tom Coronel zijn dat Bernhard ten Brinke, Maik Willems, Eelco Bekker, Peter van Merksteijn, Ebert Dollevoet en debutant Henri van Steenbergen.

Ook zijn er negen trucks uit Nederland vertegenwoordigd: Martin van den Brink, Ton van Genugten, Maurik van den Heuvel, Gert Huzink, Gerrit Zuurmond, Richard de Groot, Ed Wigman, Marc Leeuw en debutant Janus van Kasteren jr. Bastiaan Nijen Twilhaar en Kees Koolen doen mee op een quad.

De Dakar Rally begint op 6 januari in Lima, de hoofdstad van Peru, en gaat via Bolivia naar Argentinië. Op 20 januari is de finish in Cordoba.