Joost Luiten heeft zondag zijn positie niet weten te verbeteren op de slotdag van het Turks Open. De Nederlandse golfer eindigde op de gedeelde zestiende plaats in Antalya.

De 31-jarige Luiten begon zijn vierde ronde op de dertiende positie en kon door een ronde van 70 slagen (1 onder par) geen toptienplaats binnenslepen.

De geboren Bleiswijker begon zijn laatste achttien holes met een bogey, noteerde daarna nog wel drie birdies, maar op de zeventiende hole leverde hij voor de tweede keer een slag in. Daardoor eindigde hij voor het toernooi op 274 slagen, tien onder par.

"Ik heb mezelf niet weten te belonen deze week", reageerde een licht teleurgestelde Luiten op Golf.nl. "Ik heb goed gespeeld van tee tot green, maar de putter deed het twee dagen wel en twee dagen niet. Ik verlies vandaag en vrijdag gewoon te veel slagen om echt in de top te eindigen."

Rose

De zege en het prijzengeld van bijna een miljoen euro gingen naar Justin Rose, die door een slotronde van 65 slagen (-6) uitkwam op een totaal van 266 (-18). Daarmee deed de Engelsman het één slag beter dan de Zuid-Afrikaan Dylan Frittelli en de Belg Nicolas Colsaerts.

Rose vierde zijn tweede grote zege op rij, want vorige week was hij al de beste bij de WGC-HSBC Champions in het Chinese Shanghai.

De Thai Kiradech Aphibarnrat en de Ier Shane Lowry, de koplopers na drie dagen, zakten zondag wat weg en eindigde respectievelijk als gedeeld zesde en gedeeld achtste.