Joost Luiten is vrijdag in de tweede ronde van het Turks Open zijn koppositie kwijtgeraakt. De 31-jarige Zuid-Hollander zakte naar de gedeelde dertiende positie in het klassement.

Luiten noteerde op de golfbaan van Antalya een matige score van 73 slagen, twee boven par.

De tweevoudig winnaar van het KLM Open was het toernooi donderdag uitstekend begonnen met 64 slagen, waarmee hij gedeeld leider was.

Die goede score kon hij geen vervolg geven in de tweede rondgang langs de achttien holes. Slechts één birdie noteerde Luiten en daar stonden drie bogeys tegenover. 

Colsaerts

Nicolas Colsaerts, met wie Luiten donderdag de eerste plaats deelde, hield zijn goede vorm uit de openingsronde wel vast. De Belg kwam opnieuw tot 64 slagen, zeven onder par, en liep fors uit op de concurrentie.

Colsaerts leidt met -14, vier slagen minder dan zijn eerste belager, de Engelsman Eddie Pepperell (-10). Luiten (-5) heeft al negen slagen achterstand op Colsaerts.

De Turks Open is het zesde toernooi uit de lucratieve Rolex Series. Zaterdag hoopt Luiten de weg weer omhoog te vinden, nadat hij ruim anderhalve week geleden al knap als tweede eindigde bij de Valderrama Masters in Spanje. Hij verdiende daarmee ruim 2 ton en keerde tevens terug in de top honderd van de wereldranglijst.