Tiger Woods keert eind november na negen maanden terug op de golfbaan. De 41-jarige golfer neemt deel aan de Hero World Challenge in Albany op de Bahamas.

De Hero World Challenge is een speciaal golftoernooi buiten het seizoen van de Amerikaanse PGA Tour. Woods is gastheer van het toernooi dat hij al vijf keer heeft gewonnen. De stichting van Woods profiteert van het evenement.

Woods kreeg onlangs van zijn artsen te horen dat hij zich weer volledig op zijn favoriete sport mag storten. Het blijft echter nog de vraag of de Amerikaan dat ook werkelijk gaat doen na zijn optreden op de Hero World Challenge.

De veertienvoudig Major-winnaar won zijn laatste grote toernooi in 2008. Hij speelde de afgelopen twee jaar slechts zes toernooien en liet zich maar liefst acht keer aan zijn rug opereren. Zijn laatste toernooi was het Farmers Insurance Open eind januari. Daar haalde hij de cut niet.

Acht operaties

Woods vertelde vorige maand dat hij misschien nooit meer terugkeert op topniveau. "Ik weet na acht operaties niet eens meer hoe het is om 100 procent gezond te zijn."

"Ik weet ook niet wat de toekomst voor mij in petto heeft. We zullen zien. Ik heb geen haast. Het gaat tijd vergen om erachter te komen wat ik nog kan. Ik train en word sterker. Maar ik heb mijn spieren nog niet voor typische golfacties gebruikt. Het is afwachten hoe ze daarop reageren."

De Amerikaan haalde de afgelopen tijd vooral in negatief opzicht het nieuws. Zo werd hij betrapt terwijl hij onder invloed achter het stuur zat. Dat leidde tot een rechtszaak waarin hij werd veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf.

Politie geeft beeld vrij van arrestatie Tiger Woods
125
Politie geeft beeld vrij van arrestatie Tiger Woods