Anthony Joshua heeft in de nacht van zaterdag op zondag met succes zijn wereldtitel in het zwaargewicht verdedigd. Onder het toeziend oog van 70.000 fans in het Principality Stadium in Cardiff won de Brit het titelgevecht tegen de Fransman Carlos Takam.

De bokspartij duurde langer dan verwacht. Takam hield lang stand tegen Joshua en kon soms ook zelf uitdelen. Het duurde tot de tiende ronde voor de beslissing viel.

In die tiende ronde won de Engelse wereldkampioen de partij met een technische knock-out. Takam gaf Joshua eerst nog goed partij, maar de moegestreden 36-jarige Fransman kon even later geen dekking meer geven, waarna Joshua zijn kans greep en enkele rake klappen uitdeelde.

De scheidsrechter greep daarop in en beëindigde het gevecht op technische knock-out. Takam kon zich echter niet vinden in de beslissing en aast op revanche. "Ik wil een rematch tegen deze grootheid."

Het is voor de 28-jarige Joshua zijn twintigste overwinning in de ring. In zijn gehele profloopbaan bokste hij ook twintig partijen en hij wist deze allemaal te winnen met een knock-out.

Titelhouder

Joshua is ook wereldkampioen in het zwaargewicht bij de bonden WBA en IBF. De Engelsman veroverde in april de WBA-wereldtitel door in een uitverkocht Wembley de gelouterde Oekraïner Wladimir Klitschko te verslaan.

Beide boksers tekenden een contract voor een rematch op 11 november in Las Vegas. De 41-jarige Klitschko besloot in augustus echter te stoppen met boksen.

Joshua zou het in Wales eigenlijk opnemen tegen Kubrat Pulev. De Bulgaarse uitdager meldde zich echter af wegens een schouderblessure. De geboren Kameroener Takam was de nummer twee op de lijst van uitdagers.