De honkballers van Houston Astros hebben de derde wedstrijd van de World Series gewonnen. Los Angeles Dodgers moest met 5-3 opnieuw het onderspit delven, nadat de ploeg uit LA dinsdag het eerste duel had gewonnen.

De stand in de best-of-sevenserie komt daarmee op 2-1 in het voordeel van Houston.

De Astros zijn in de play-offs zeven thuiswedstrijden op rij ongeslagen. De volgende wedstrijd mogen ze wederom voor eigen publiek spelen. Bij winst, wat een nieuw record zou betekenen, zijn de honkballers uit Houston nog één zege verwijderd van de titel.

De Astros kwamen in de tweede inning op een 4-0 voorsprong en gaven die vervolgens niet meer uit handen. Bij de Dodgers staat de Nederlandse pitcher Kenley Jansen onder contract. De 'closer' kwam niet in actie.

Voor startende werper Yu Darvish van de Dodgers was het een avond om snel te vergeten. De Japanse pitcher maakte zijn debuut in de World Series. Hij moest zes rake klappen toestaan, waardoor de Astros naar 4-0 kunnen uitlopen.

Daarna werd hij van de heuvel gehaald. "Hij had niet het juiste gevoel en kon niet in een lekker ritme komen", zei coach Dave Roberts van de Dodgers.

Houston Astros wint derde wedstrijd World Series
114
Houston Astros wint derde wedstrijd World Series

Opschudding

Daarvoor was er al opschudding ontstaan na een actie van de Cubaan Yuli Gurriel. De speler van de Astros sloeg een homerun na een worp van Darvish en maakte later in de dug-out het beledigende gebaar van een spleetoog.

De 33-jarige Cubaan maakte na afloop zijn excuses. "Ik wilde hem en niemand in Japan beledigen. Ik heb veel respect voor Japan, Ik heb er zelf gespeeld", zei hij.

Darvish noemde het gebaar respectloos. "Ik wil er niet te veel aandacht aan besteden", zei de 31-jarige Japanner. "Hij maakte een fout en daar moeten we van leren."

Zaterdag staat de vierde wedstrijd in de best-of-sevenseries van de World Series op het programma.