Los Angeles Dodgers heeft dinsdag de eerste wedstrijd in de World Series gewonnen. Kenley Jansen kwam tegen Houston Astros als afsluitende werper in de negende inning in actie.

De Dodgers versloegen Houston Astros in een snikheet Dodgers Stadium met 3-1 door twee homeruns in de eerste en in de zesde inning.

Chris Taylor sloeg als eerste slagman van de Dodgers in de eerste inning meteen een homerun. In de vierde inning maakte Alex Bregman gelijk voor de Texanen. Een harde uithaal van Justin Turner in de zesde inning met Taylor op de honken zorgde voor de 3-1.

Oranje-international Kenley Jansen mocht als afsluitende werper van Los Angeles de partij uitgooien. Met één slagman uitgegooid en twee vangballen stelde hij de eerste zege voor de Dodgers veilig.

Geweldig

De wedstrijd werd gespeeld bij een temperatuur van 39 graden celsius. Nooit eerder was het zo warm bij een duel in de World Series. Turner sprak na afloop van de "meest extatische avond" die hij ooit heeft meegemaakt. "Om je heen kijken en 60.000 man uit hun dak zien gaan, geeft een geweldig gevoel. De fans hier hebben er lang op gewacht", aldus Turner.

De Dodgers jagen tegen de Astros op hun zevende winst in de World Series, maar de laatste keer is bijna dertig jaar geleden. In 1955, 1959, 1963, 1965, 1981 en 1988 was de ploeg uit Los Angeles de sterkste. Astros stond pas eenmaal in de finale en die werd in 2005 verloren.

De tweede wedstrijd in de best-of-seven serie is in de nacht van woensdag op donderdag in Los Angeles.