Luiten komt één slag tekort voor eerste zege van het jaar

Joost Luiten heeft net naast zijn eerste toernooizege van het jaar gegrepen. De 31-jarige Rotterdamse golfer moest de zege in de Andalucia Valderrama Masters in Zuid-Spanje aan Sergio Garcia laten.

Luiten streed tot aan de laatste hole mee om de hoofdprijs, maar de Spaanse wereldtopper was net wat sterker. De winnaar van de Masters en nummer elf van de wereldranglijst bleef hem één slag voor op de boomrijke baan van Sotogrande.

Luiten zorgde wel voor een spannende ontknoping in het toernooi van de Europese Tour, dat ook wordt georganiseerd door Garcia. De Spanjaard begon de vierde en laatste ronde met twee slagen voorsprong, maar kwam niet van de Nederlander af.

De Rotterdammer kwam op de vijftiende hole met zijn vijfde birdie op gelijke hoogte, maar met een bogey op de zestiende gaf hij Garcia alsnog de kans het af te maken in eigen huis.

Luiten stond op de tweede dag van het toernooi nog aan de leiding, maar verspeelde die zaterdag. Garcia greep de macht en stond die niet meer af.

Alles gegeven

"Ik heb alles gegeven wat ik had, en dan kan je niet anders dan tevreden zijn. Natuurlijk was ik even flink teleurgesteld. Als die putt voor birdie op de laatste valt, dan moet hij zijn putt voor par nog maar zien te maken. Dat zijn dingen die door je hoofd gaan. Uiteindelijk kost een klein foutje mij de kans op de eindzege", zei Luiten op golf.nl.

Hij doelde op de bogey op hole 16, waardoor Luiten weer op achterstand kwam bij Garcia. "Sergio is niet zomaar iemand. Hij is een van de beste spelers ooit uit Europa, en die heb ik achttien holes lang onder druk gezet."

Luiten verdiende met zijn tweede plaats 222.000 euro en hij zal op de wereldranglijst weer de top honderd binnenkomen. "Ik heb de weg omhoog weer ingezet."

Lees meer over:
Tip de redactie