Marc Marquez heeft zondag een grote stap gezet richting de wereldtitel in de MotoGP. De Spaanse Honda-coureur won zondag op Phillip Island de Grand Prix van Australië.

Andrea Dovizioso, zijn grote rivaal dit seizoen, eindigde slechts als dertiende. Daardoor heeft Marquez nu een voorsprong van 33 punten op de Italiaanse Ducati-rijder. Er volgen nog twee Grands Prix.

Voor Marquez was het zijn zesde zege van het seizoen. Hij hield op het circuit van Phillip Island na een spannende race de Yamaha-rijders Valentino Rossi en Maverick Viñales achter zich.

Dovizioso kon een goede eindklassering na de openingsfase van de race al vergeten. Hij maakte in de tweede ronde een remfout en viel daardoor terug naar de twintigste plaats.

Dovizioso begon aan een inhaalrace, maar kwam niet verder dan de dertiende stek. Marquez pakte vier rondes voor het einde de koppositie en gaf die niet meer uit handen.

Bendsneyder

In de Moto3-klasse slaagde Bo Bendsneyder er niet in om punten te pakken. De 18-jarige Rotterdammer moest genoegen nemen met de zestiende plaats, nadat hij was gestart vanaf de negentiende positie.

Het resultaat was voor Bendsneyder een fikse telleurstelling. Tijdens de warmup eerder op de dag had de Red Bull KTM-rijder nog de snelste tijd genoteerd. 

De Spanjaard Joan Mir stelde zowel de zege als de werelditel veilig. Bendsneyder is in het klassement terug te vinden op de vijftiende stek.

In de Moto2-klasse ging de zege naar de Portugees Miguel Oliveira. Franco Morbidelli uit Italië eindigde als derde en behield de leiding in het klassement.