De honkballers van Los Angeles Dodgers hebben in de nacht van donderdag op vrijdag met een ruime zege (1-11) op Chicago Cubs de World Series bereikt in de Amerikaanse Major League.

De Dodgers wonnen de best-of-seven serie daardoor met 4-1 en mogen zich het komende jaar kampioen van de National League noemen.

Chicago Cubs werd door de nederlaag onttroond als kampioen. De ploeg van manager Joe Maddon won vorig seizoen voor het eerst in 102 jaar de World Series.

Mede door een grand-slam homerun van buitenvelder Enrique Hernandez stond er in de derde inning al een 0-7 stand op het scorebord in het voordeel van de Dodgers.

Oranje-International Kenley Jansen, de afsluitende werper van Los Angeles, mocht zoals gebruikelijk de wedstrijd uitgooien. Daarna vierden de Dodgers een uitbundig feest op het veld. De laatste keer dat de Dodgers de World Series wonnen was in 1988.

Yankees

De tegenstander van de Dodgers moet komen uit de finale van de American League tussen Houston Astros en New York Yankees. In die serie leidt New York met 3-2 in wedstrijden en heeft dus nog één zege nodig. De zesde wedstrijd is in de nacht van vrijdag op zaterdag in Houston.

De World Series beginnen dinsdag 24 oktober. De ploeg die in de finale van de Amerikaanse honkbalcompetitie als eerste vier wedstrijden wint, is wereldkampioen en opvolger van de Chicago Cubs.