Luiten deelt koppositie na sterke openingsdag in Andalusië

Joost Luiten is donderdag uitstekend begonnen aan de Andalucia Valderrama Masters. De Zuid-Hollander gaat na de openingsdag in het Spaanse Sotogrande aan de leiding.

Luiten deelt de koppositie wel met de Spanjaard Sergio Garcia. Beide golfers hadden donderdag voor hun eerste ronde op de Valderrama Golf Club 66 slagen, vijf onder het baangemiddelde, nodig.

Luiten en Garcia hebben een slag voorsprong op twee achtervolgers, de Engelsman Robert Rock en de Spanjaard Pablo Larrazabal. De Nederlander begon met een bogey op de tweede hole, maar stelde daar vervolgens zes birdies tegenover.

Na afloop van zijn eerste ronde was Luiten zeer tevreden met zijn spel. "Ik speelde goed vandaag en ben bijna niet in de problemen gekomen", zegt hij op zijn eigen website. "Op het eind begonnen mijn ijzers te lopen en sla ik vier ballen binnen een meter van de vlag voor birdie."

Na zijn 32e plaats bij het Italiaans Open viel Luiten afgelopen maandag voor het eerst in ruim vier jaar tijd uit de top honderd van de wereldranglijst. Hij zakte van de 99e naar de 102e plaats.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie