Schipper Tienpont spant arbitragezaak aan tegen Team AkzoNobel

Simeon Tienpont spant een arbitragezaak aan tegen Team AkzoNobel. De 35-jarige schipper hoopt zo zijn plek terug te krijgen voor de eerste etappe van de Volvo Ocean Race. 

Tienpont werd vrijdag aan de vooravond van de Volvo Ocean Race weggestuurd, omdat hij contractbreuk zou hebben gepleegd. Volgens AkzoNobel heeft Steam Ocean, het bedrijf waar Tienpont onder contract staat, afspraken geschonden.

Steam Ocean beschuldigt AkzoNobel juist weer van het verwaarlozen van sponsorverplichtingen en het niet nakomen van betalingen. Tienpont en AkzoNobel gingen al met elkaar in gesprek om de relatie te herstellen, maar dat leidde tot niks.

De NOS meldt dat de zaak bij het Nederlands Arbitrage Instituut vrijdag dient. Dat is twee dagen voor het begin van de eerste etappe van de Volvo Ocean Race, die de zeilers van Alicante naar Lissabon voert. 

Jackson

AkzoNobel stelde maandag overigens al Brad Jackson aan als opvolger van Tienpont. Voor de Nieuw-Zeelander wordt het zijn eerste avontuur als schipper in de Volvo Ocean Race.

AkzoNobel doet dit jaar voor het eerst mee aan de zeilrace om de wereld, die in totaal acht maanden duurt.

Lees meer over:
Tip de redactie