Bokser Fury komt terug op besluit en mikt op rentree in 2018

Bokser Tyson Fury komt terug op zijn beslissing om niet meer terug te keren in de ring. De voormalig wereldkampioen in het zwaargewicht rekent in 2018 op drie grote gevechten.

De 29-jarige Brit verwacht in april volgend jaar zijn langverwachte rentree te maken. "Ik ga ervoor zorgen dat ik er dan klaar voor ben. In de zomer en aan het eind van 2018 volgen er opnieuw geweldige duels", liet hij op Twitter weten.

De ruim twee meter lange bokser heeft voor zijn terugkeer op het hoogste niveau eerst nog wel een licentie nodig. De Britse boksbond trok een jaar geleden zijn vergunning in vanwege mogelijke overtredingen van het dopingreglement. 

In die zaak is nog altijd geen eindoordeel geveld. Fury maakte onlangs nog bekend dat hij geen aanvraag wil indienen voor een nieuwe licentie uit onvrede voor de in zijn ogen slechte behandeling.

Triomf

Fury heeft na zijn sensationele puntenzege in november 2015 op de Oekraïner Wladimir Klitschko niet meer gebokst. Hij veroverde met die triomf de wereldtitels van de IBF, WBO en WBA, die hij nadien echter moest inleveren. 

De bokser meldde zich twee keer af voor een revanchepartij. Hij gaf vorig jaar toe in een interview met Rolling Stone dat hij depressief was en cocaïne gebruikte.

Lees meer over:
Tip de redactie