Luiten drie slagen onder par na eerste dag Italiaans Open

Joost Luiten heeft donderdag een redelijke start gemaakt in het Italiaans Open, het vijfde toernooi van dit jaar uit de lucratieve Rolex Series.

De Nederlandse golfer legde de eerste achttien holes op de golfbaan van het Parco Reale in Monza af in 68 slagen, drie onder het baangemiddelde. Hij kwam er in de tussenstand op de gedeelde 31e plaats mee.

Zijn achterstand op zes koplopers is vier slagen. De Thai Kiradech Aphibarnrat, de Zweed Alexander Björk, de Britten Jamie Donaldson, Eddie Pepperell en Matt Wallace en de Italiaanse titelverdediger Francesco Molinari noteerden een score van 64 slagen (-7).

Luiten is dit jaar nog altijd op zoek naar een topresultaat. De vijfvoudig winnaar op de Europese Tour wist nog geen toernooi bij de beste drie te eindigen.

De Rotterdammer was vooral te spreken over zijn zes birdies, waarvan hij er drie maakte op de laatste vier holes. "Prima op een baan met kleine greens en zeker de eerste negen holes smalle fairways. Maar drie bogeys maken in achttien holes is op dit niveau gewoon te veel'', meldde Luiten op zijn website. Hij kijkt met vertrouwen vooruit. "Een echt lage score zit er zeker in, want deze baan die een beetje 'old school' is ligt me zeker."

Voor de winnaar van het toernooi ligt een cheque van 990 duizend euro klaar.

Lees meer over:
Tip de redactie