Benito van de Pas droomt stiekem al van zijn eerste halvefinaleplaats op een major, nadat hij woensdagavond er op overtuigende wijze in was geslaagd om de kwartfinales van de World Grand Prix te bereiken.

"Ik ben onwijs blij. Ik wil dit doorzetten en kijk nu al uit naar morgen. Natuurlijk is het nog niet over", aldus een glunderende Van de Pas na afloop van zijn 3-0 zege op Gerwyn Price voor de camera van RTL7.

Van de Pas gaf Price geen schijn van kans en gunde de Welshmen alleen in de derde set twee legs. Met 95,13 gooide de 24-jarige Tilburger één van zijn hoogste gemiddeldes ooit op het toernooi waarbij de leg geopend moet worden met een dubbel.

"Ik heb geen één keer nul gegooid", zei Van de Pas met lichte verbazing in zijn stem. "Je ziet al het hele toernooi dat als je gewoon je dubbels gooit iedereen van elkaar kan winnen. De punten gingen ook goed."

Van de Pas wist naar eigen zeggen wel dat hij dit hoge niveau in zijn mars had. "Best vaak ben ik finishend goed. Alleen moet ik scorend nog beter worden om met de rest mee te kunnen doen. Dit geeft een lekker gevoel voor morgen."

Whitlock

Van de Pas neemt het donderdagavond in de kwartfinales op tegen de Australiër Simon Whitlock, die woensdag eveneens met 3-0 te sterk was voor de Engelsman Richard North.

Mocht Van de Pas daadwerkelijk doorstoten naar de halve finales, dan treft hij daarin vrijdag de winnaar van de partij tussen de Schot Peter Wright en de Oostenrijker Mensur Suljovic.

De twee kwartfinales in de bovenste helft van het schema gaan tussen de Hagenaar Raymond van Barneveld en de Schot John Henderson en diens landgenoot Robert Thornton en de Noord-Ier Daryl Gurney.