Benito van de Pas heeft woensdagavond op overtuigende wijze de laatste acht bereikt van de World Grand Prix. De Nederlander was in de achtste finales veel te sterk voor Gerwyn Price uit Wales en won met 3-0 in sets. 

Van de Pas begon al uitstekend aan zijn partij in Dublin door binnen enkele minuten de eerste set veilig te stellen. Ook in de tweede set gaf de sterke Tilburger, die een relatief hoog gemiddelde noteerde, geen enkele leg prijs.

In de derde set pakte Pryce nog wel twee legs, maar Van de Pas liet zich niet meer van de wijs brengen en trok de zege naar zich toe door de derde set uiteindelijk met 3-2 te winnen. 

In de kwartfinales neemt Van de Pas het op tegen de Australiër Simon Whitlock, die simpel afrekende met Richard North: 3-0.

Van Barneveld

Raymond van Barneveld plaatste zich dinsdag al voor de kwartfinales. De Hagenaar neemt het donderdag op tegen de Schot John Henderson, die verantwoordelijk is voor de uitschakeling van Michael van Gerwen.

Van de Pas en Van Barneveld zijn de enige overgebleven Nederlanders in de World Grand Prix. Naast Van Gerwen werden ook Jelle Klaasen en Christian Kist voortijdig uitgeschakeld.